Pęczotto z botwinką i kurczakiem

10:01



2 pęczki botwinki
200 g kaszy pęczak
2 łyżki oliwy
400 g piersi z kurczaka
sól, pieprz, zioła prowansalskie
por
1/2 cebuli


Na patelni rozgrzać oliwę, dodać surową kaszę pęczak i prażyć ok. 3 min. Następnie dodać cebulę pióra a po chwili pora pokrojonego w ćwiartki. Dodać przyprawy i kurczaka pokrojonego w kostkę. Smażyć aż kurczak się zarumieni. Wszystko zalać wodą do powierzchni kaszy i dodać drobno pokrojoną w plasterki botwinkę (łodygi i buraczki), gotować przez ok 20 min aż kasza zmięknie. Pilnować aby nie odparowała cała woda.  Pod koniec dodać posiekane listki botwinki i gotować jeszcze 5 minut.


You Might Also Like

1 komentarze

Obsługiwane przez usługę Blogger.

a